ترايفل الكنافة بالكريمة وياميش رمضان
الوصفة دى بقى ابتكارى .. عشان رمضان عملتكم حلو جديد ومختلف جدا
لان اغلبنا بيبقى عندة كمية كبيرة من الياميش مش عارفين نعمل بيها اية .. اتمنى الوصفة تعجبكم وتجربوها وكمان تستهلكوا فيها كل الياميش
المقادير:
300 جرام كنافة مفروكة ناعم50 جرام زبدة1 علبة قشدة ابو قوس او اى نوع1 باكيت كريم شانتية1 فنجال صغير لبن2م ك سكر بودرةياميش رمضان (مشمشية -قراصيا -تين) مقطع مكعبات صغيرةشربات (شيرة -قطر)الطريقة:
-لعمل الكنافة ناعمة جدا بدون مجهود اشتريها وحطيها فى الفريزر وبعد كام ساعة طلعيها هتبقى سهل اوى انك تنعميها .
-ضيفى عليها الزبدة بعد تزويبها على النار وافركيهم براحة اليد كويس لحد ما يتجانسوا وحطيها فى فرن مسخن مسبقا على حرارة 180 لمدة 10 دقائق او حتى يصبح لونها ذهبى وتترك لتبرد.
-إخفقى الكريم شانتية مع اللبن والسكر حتى تحصلى على قوام متماسك وضيفى نصف علبة القشدة وقلبى بالملعقة على خفيف عشان ميهبطش
-قطعى الياميش قطع صغيرة عشان يسهل مضغها
-لعمل الشربات :1 كوب سكراو كوب عسل مع نصف كوب ماء وقطرتين ليمون ويكثف على النار.
*نبتدى فى كاسات بطبقة من الكنافة ثم طبقة شربات ثم طبقة من الكريمة ثم الياميش وهكذا حتى قمة الكأس وننهى بطبقة من الكريمة.
يزين بقطع من الياميش وتقدم باردة
صحة وهنا واتمنى بجد تجربوها واهتعجبكم جدا لان طعمها جديد وخفيف
داليا شبانة