على خطى الحبيب
عدد المساهمات : 69 نقاط : 193 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 21/08/2013 الموقع : سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
| موضوع: شوى الفراخ الجمعة أغسطس 23, 2013 11:44 am | |
| لشوى الفراخ بطريقة مثالية يجب تتبيلها قبل بيوم وفرد الفرخة وفتحها بالنصف من الخلف بالمقص وعمل فتحات عرضية حتى تدخل التتبيلة فى كل جزء من الفرخة وتنقع فى التتبيلة يوم كامل او على الاقل 6 ساعات .. طبعا لو هنشوى عل الفحم يبقى يكون بحرارة عالية فى الاول عشان تاخد حرارة فالاول وتحتفظ بميتها ومتنشفش وبعد كدة بنهدى نار الشوى وتستوى على مهل وطبعا يفضل الشواية الى ليها غطاء لان بخار الفحم بيعمل على تسويتها بشكل متساوى ونختبر السوا بالسكين ومن ثم تغلفيها بورق زبدة وبعدين ورق فويل وتترك لترتاح وتؤكل بالهنا والشفا لو الشوى على الشواية الكهرباء او طاسة الشوى على البوتجاز نفس القصة تتبع ولاكن لو عاوزة طعم الشوى فيها بعد ما تستوى وتغلفيها سخنى قطعة فحم وحطيها معاها تتشبع بالبخار الفحم وحتدى نفس نتيجة الشوى على الفحم او الجريل هقولكم دلؤقتى على التتبيلة وان شاء الله نصايحى دى تستفيدوا بيها ويبقى عندكم شوى للفراخ ناجح 100% تتبيلة الفراخ المشوية: 1فرخة مفتوحة من المنتصف وعمل خطوط عرضية فيها 1 ماء بصلة 3 م ك خل 2 عصير لمونة 3م ك زيت نباتى 1 م ص سماق 1 م ص زعتر 1 م ص بهار فراخ 1 م ص زنجبيل 2 م ص ملح 1 م ص فلفل ابيض 1 طماطم مبشورة 1 م ك صويا صوص حلوة-حادقة 1 م ك صوص باربكيو 1 م ك دبس رمان 1\4 م ص جوزة الطيب اعداد: داليا شبانة | |
|